4 dorpen in de jungle van Suriname worden een stad

Written by on 21 september 2017

4 dorpen in het binnenland zullen worden omgebouwd tot stad. Het idee van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, RO, heeft een extra impuls gehad. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is erg tevreden over deze ontwikkeling. 1 van de 4 geselecteerde plaatsen is Atjoni, een bekende aanlegplaats voor boten. Het dorp krijgt binnenkort een permanente energievoorziening.

Atjoni

Energiebedrijf EBS wil er op korte termijn een kleine krachtcentrale bouwen. In de huidige situatie kan het voorkomen dat er lange periodes zonder stroom zijn, maar dat zal straks tot verleden tijd behoren. Volgens Dikan moet met de energievoorziening de plaatselijke industrie een flinke duw in de rug krijgen. Dat zal weer aantrekkingskracht uitoefenen op omliggende gemeenschappen. De ontwikkeling tot een volwaardige stad zal dan niet meer te stuiten zijn.

DItzelfde principe zal gelden voor nog 3 andere dorpen in het binnenland. Het gaat om Stoelmanseiland, Apoera en Snesikondre. Het gaat ook hier om aanlegplaatsen. Het toerisme en de verwerking van landbouwproducten zullen aparte aandacht krijgen in de ontwikkelingsplannen. Voor Atjoni zijn alvast de vestiging van een bankfiliaal gepland en een ziekenhuis.

Enig kanttekening is waarom er niet meer word ingezet op zonne-energie, een onuitputtelijke energiebron voor de bevolking.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Parbo FM

Your Caribbean Community

Current track
TITLE
ARTIST

Background