Surinaams parlement geeft regering groen licht voor uitgaven 2017

Written by on 23 augustus 2017

De regering heeft officieel de zegen van het parlement om de rest van het jaar geld uit te geven. De verlate goedkeuring is door dertig parlementariërs gegeven. Ook is het vijfjarig ontwikkelingsplan goedgekeurd.

Het gebeurde na uren van debatteren. De regeringsfractie bejubelde vooral de vermeende verworvenheden. Voor de oppositie schort er nog te veel aan de aanpak van de onveiligheid, corruptie en achterstanden in het binnenland.

Onder meer de voorzitter van de grootste oppositiepartij, Chandrikapersad Santokhi, vond het ongehoord dat er nog zoveel verkeerd gaat. De regering lijkt de behoefte niet in te zien aan het veilig maken van de leefomstandigheden van burgers. Maar vooral de corruptie die de samenleving alleen maar verarmt, lijkt tot kunst verheven te worden. “Wat leren we uit de geschiedenis als zaken zich in 2017 weer voordoen”, zei Santokhi.

In de jaren negentig was er het grote corruptieschandaal rond de bouw van bruggen. Het is nu afwachten wanneer de begroting van 2018 wordt ingediend en behandeld. De behandeling van de begroting voor 2017 heeft ruim drie maanden geduurd. “Het is een langdurig traject geweest. Het is voor het eerst in de zeven jaar dat ik het parlement voorzit, dat een begroting zo laat behandeld wordt”, zei parlementsvoorzitter Jennifer Simons.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Parbo FM

Your Caribbean Community

Current track
TITLE
ARTIST

Background